• Home
 • Lichtmasten sportvelden

Lichtmasten sportvelden

Wie met ons samenwerkt ontdekt het onmiddellijk: we hebben passie voor lichtmasten plaatsen bij sportvelden. We zijn vakidioten die het perfecte lichtplan willen ontwikkelen. Worden enthousiast van monitoring, cijfers en besparingskansen. Verrassen graag met slimme, innovatieve oplossingen. Voelen ons vrij als we vijftien meter boven een sportveld in de lichtmasten hangen. Kunnen meesprinten als dat nodig is. En genieten als we een sportvereniging voor het eerst in het licht van de lichtmasten zien stappen.

Vooraf weten waar je aan toe bent

Met ons unieke 8-stappenplan weten we verrassingen achteraf – en eventuele financiële consequenties – te voorkomen. Garanderen we kwaliteit en veiligheid. En komen we tot de meest efficiënte verlichtingsoplossing op maat om jullie talent te verlichten.

Neem contact met ons op

Bedankt voor het invullen van het formulier. Je ontvangt een bevestigingsmail van ons en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

1. Locatieonderzoek lichtmasten sportvelden

Bij de ombouw of nieuwbouw van lichtmasten bij de sportvelden ga je als sportvereniging natuurlijk niet over één nacht ijs. En dus doet Oostendorp Nederland dat ook niet. Elk traject voor ombouw naar LED-verlichting of nieuwbouw van een LED-installatie starten we met een inventarisatie van de sportlocatie(s). Om in kaart te brengen wat er al is en wat er nodig is, zodat we de verlichtingsoplossing naadloos kunnen afstemmen op jullie wensen en situatie.

Lichtmasten sportvelden in kaart brengen

Zijn de lichtmasten geschikt om LED-armaturen en eventueel meer armaturen voor wedstrijdverlichting te dragen?
Voldoet de elektrotechnische installatie en bekabeling aan de eisen voor toepassing van LED en van regelgeving en NEN-normeringen.
Is alles constructief in orde om LED-verlichting goed en veilig te installeren? Iets ogenschijnlijk simpels als de aanwezigheid van klimstepjes in de mast is van belang om meerkosten tijdens de installatie te voorkomen.

2. Lichtplan op maat

Kwaliteitseisen zijn voor ons niet alleen belangrijk omdat sportbonden of gemeenten dat vragen; het is onze drijfveer. We verrassen je graag met slimme, innovatieve oplossingen die in elke situatie zorgen voor de ideale lichtopbrengst en je zeker geld gaan besparen. Daarbij gaan we niet zomaar uit van standaard lichtplannen, maar kijken we wat in jullie geval de beste oplossing is voor renovatie of nieuwbouw. Op basis daarvan ontwikkelen we een lichtplan op maat.

Lichtmasten op maat voor jouw sportvelden

 • Uiterst nauwkeurige lichtverdeling naar eisen veldgebruik en sportbonden.
 • Optimale lichtwaarden en kwaliteit met het Philips OptiVision LED-schijnwerpersysteem.
 • Efficiënte inzet van aantal masten, LED-armaturen en lampen.
 • Rekening houdend met zicht vanaf tribune en verblindingswaarden voor spelers op het veld.
 • Incalculeren van verouderingsfactor LED-verlichting.
 • Lichthinderonderzoek voor omgeving en gemeente.
 • Vereisten elektrotechnische installatie en bekabeling.

Het meest efficiënte verlichtingsplan voor jouw sportvereniging?

Lees meer > 

3. Besturingsplan op maat

Overstappen naar lichtmasten met LED-verlichting is hét moment om ook je besturingssysteem onder de loep te nemen. Een goed besturingsplan gaat veel verder dan het op afstand bedienen van de aan- en uitschakelaar. Door slim gebruik te maken van de technologische mogelijkheden valt er aanzienlijk extra te besparen. Op kosten. Op energieverbruik. Op levensduur. En op lichthinder voor de omgeving. Als innovatieve partner in sportveldverlichting denkt Oostendorp Nederland mee om te komen tot een stabiele totaaloplossing voor het realiseren van maximaal gebruiksgemak en energiebesparing.

 • Energiebesparing en gebruiksgemak sportveldverlichting
 • Inregelen van het juiste verlichtingsniveau op het juiste moment met intelligent dim-systeem: wedstrijd, training en comfort.
 • Eenvoudig bedienen met mobiel, tablet of pc.
 • Uitgebreide mogelijkheden voor monitoring, (draadloze) data-overdracht, meet- en regeltechnieken, toegangscontrole en automatisering.

Ontdek de voordelen van slimme besturing >

4. Subsidieaanvraag

Steeds meer sportverenigingen kiezen ervoor om hun sportvelden te verduurzamen. Een goede zaak om het energieverbruik flink naar beneden te brengen. Als sportclub krijg je via de landelijke BOSA-regeling (stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties) maar liefst 30% van je investering in LED-verlichting gesubsidieerd. En wellicht profiteer je aanvullend nog van provinciale of gemeentelijke financiële regelingen. We denken graag mee hoe we jullie talenten zo voordelig mogelijk kunnen verlichten.

Profiteer van flinke subsidie op LED-verlichting

Inzicht in subsidiemogelijkheden voor overstappen naar LED-sportveldverlichting.

Aanvraag voor subsidie van 20% van de investeringssom en een extra 10% voor verduurzaming.

De investering moet minimaal € 5.000 zijn. Ligt het subsidiebedrag tussen € 5.000 – € 25.000 dan kun je de subsidie pas na realisatie van het project aanvragen. Bij subsidiebedragen boven € 25.000 kun je de subsidie vooraf aanvragen.

Voor 2020 is er € 80 miljoen subsidie beschikbaar. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Wees er snel bij en neem vandaag nog contact met ons op!

5. Besparingsplan

Dat overstappen naar lichtmasten met LED-verlichting je een flinke besparing gaat opleveren, mag duidelijk zijn. Toch zien we nog veel sportverenigingen die niet het maximale uit die besparingsmogelijkheden halen. De productkeuze is natuurlijk de eerste stap in je besparing. De Philips OptiVision LED-oplossing is met 1.580 watt de laagste in energieverbruik. Maar ook vermindering van het aantal armaturen zie je natuurlijk direct terug in het kostenplaatje. En door de dim-mogelijkheden (wedstrijd-, training-, comfortniveau) slim in te zetten, zijn nog interessantere besparingen te realiseren. Zonder concessies te doen aan de vereiste lichtniveaus van de sportbonden uiteraard.

6. Financieringsplan voor nieuwe lichtmasten bij je sportvelden

Om kosten te besparen, moet er natuurlijk eerst geïnvesteerd worden. Onvoorziene financiële verrassingen zijn dan het laatste waar je als budgetverantwoordelijke op zit te wachten. Oostendorp Nederland zet vooraf alle kosten, subsidies en terugverdienmogelijkheden helder voor je op een rij. Koop of lease? Crowdfunding of lenen? We helpen je graag op weg.

Geen verrassingen achteraf

 • Vooraf inzage in álle kosten, terugverdientijd in combinatie met de investering en subsidiemogelijkheden.
 • Koop via bancaire lening of gemeentefondsen.
  All-in lease met monitoring en onderhoud.
 • Crowdfundingmogelijkheden onder leden of andere betrokken partijen.

7. Realisatie en oplevering

Oostendorp Nederland heeft alle materialen op voorraad, zodat we snel kunnen inspelen op je wensen en behoeftes – of het nu gaat om nieuwbouw, ombouw of service en onderhoud. Ook assembleren we de verlichtingsinstallaties in eigen huis. De uiteindelijke installatie zelf gebeurt in nauw overleg met je vereniging; we starten met een collectieve aftrap zodat iedereen weet wat er te verwachten is. En natuurlijk zijn onze monteurs getraind en gecertificeerd om alle voorkomende werkzaamheden op hoogte uit te voeren volgens strikte NEN-richtlijnen.

 • Kwaliteit in assemblage en installatie
 • Materialen en assemblage in eigen beheer.
 • Installatie volgens de NEN-normeringen met gecertificeerde elektrotechnisch installateurs.
 • Het gebruik van hoogwerkers of zwaar materieel – met bijbehorende kosten – is dankzij ons geavanceerde hijssysteem overbodig.
 • Tijdens installatie van de LED-armaturen worden deze meteen gericht.
  Lichtmeting bij oplevering voor sportbond om lichtwaarden te garanderen.

8. Service en onderhoud

De betrokkenheid van onze gecertificeerde monteurs houdt niet op als de laatste lichtmasten zijn afgesteld. Zeker ook na oplevering – of zelfs als een installatie niet door ons is geplaatst – zetten we onze talenten graag in om jullie talent te verlichten. Als het gaat om het verhelpen van storingen en onderhoud aan conventionele lichtinstallaties. Maar even goed met service op moderne LED-systemen. Via continue monitoring kunnen we storingen voorkomen. De lichtopbrengst van installaties blijvend optimaliseren. En het verbruik verder terugbrengen op basis van (voortschrijdend) inzicht. Zo verdienen servicecontracten zich snel terug.

Snelle response en continue monitoring

 • Snelle responsetijden bij storingen op conventionele en LED-installaties.
 • Liever nog voorkomen we storingen door structurele monitoring.
  Verzekerd van lichtopbrengst, levensduur en veiligheid van lichtinstallaties.
 • Optimaliseren energiebesparing door analyse, rapportage en advies.
  Ondersteuning en upgrades op bedieningssystemen.
 • Maximaal gebruikmaken van technologische innovatie.
 • Servicecontracten afgestemd op de behoeften van je sportvereniging.
 • Garantie van 5 tot 15 jaar.

Besparingscalculator

Ontdekken wat LED-verlichting jullie kan opleveren? Met de besparingscalculator zie je direct hoeveel jullie kunnen besparen.

De vooraf ingevulde cijfers zijn gebaseerd op het gemiddelde veld.
Soort sportveld
Gegevens huidige lichtinstallatie
Hoeveel licht draagconstructies heeft het veld / de baan momenteel?
We gaan uit van lampen met een gemiddelde levensduur van 4.500 branduren per lamp
Benodigde aantal Philips OptiVision licht draagconstructies:
We gaan uit van armaturen met een gemiddelde levensduur van 50.000 branduren per armatuur
Gemiddeld aantal branduren per jaar?
Als u het niet weet? Het gemiddeld aantal branduren per jaar is 600.
Voor hoeveel velden / banen jullie besparing berekenen?
Huidige vermogen lampen
Wat is het huidige vermogen per lamp (in kWH)?
Het vermogen van de meest gebruikte conventionele lampen ligt op 2.150 Watt
Het nieuwe vermogen per Philips OptiVision lamp:
Het vermogen van de meest gebruikte versie van de Philips OptiVision LED ligt op 1.500 Watt
Geschatte besparing energievergebruik
{{ totalSavingsKwhPerYear }} kWH
Geschatte besparing energievergebruik
€ {{ formatPrice(estimatedSavingEnergy) }}
Geschatte besparing op jouw type energieaansluiting
€ {{ formatPrice(estimatedSavingEnergyConnection) }}
Geschatte besparing op lampvervanging
Uitgaande van afname van Oostendorp garantie met een service overeenkomst.
€ {{ formatPrice(estimatedSavingLightsReplacement) }}
Totale besparing per jaar
€ {{ formatPrice(estimatedSavingTotal) }}
Laat je gegevens achter

Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Dank voor het gebruik maken van onze calculator

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.